El projecte AjutSI

L'Associació per a l’Ajut al Sud de l’Índia (AjutSÍ) va ser creada l’any 1998 com una Associació d’Ajut Directe per a impulsar i recolzar projectes de desenvolupament al Sud de l’Índia en cooperació amb ONG’s de l'ïndia.

VULL COL·LABORAR
Father John - Associació per l'Ajut al Sud de l'Índia

El Pare John i Gengapuram

El Pare John ens va animar a participar en el seu projecte educatiu, donant-nos l’oportunitat de poder escolaritzar la població infantil del poble de Gengapuram i voltants, creant l’any 1998 una escola d’ensenyament secundari, l’Escola Parameswar.

L’objectiu de l’associació sempre ha estat col·laborar activament en la millora de les condicions de vida de les famílies sense mitjans del Sud de l’Índia. A les zones rurals són moltes les famílies que per sobreviure han de treballar tots els membres inclosos els més petits i la major part de la població és analfabeta. Molts d’aquests nens i nenes viuen en condicions deplorables, nens/nenes sense escolaritzar, etc.

A partir del no res

ANY

1998

L’any 1998 vam començar l’Escola fent classes a l’aire lliure.

ANY

1999

Vàrem reformar uns edifici antics.

ANY

2000

Va construir-se un MÒDUL DE TRES CLASSES , gràcies a aquest petit edifici es va aconseguir que tots els nens i nenes poguessin donar les classes sota cobert. Aquell any vam poder escolaritzar 76 nens i nenes.

ANY

2001

Es va construir un petit edifici per a CUINA I MENJADOR. Fins a la data els nens i nenes menjaven a l’exterior o a la mateixa aula i es cuinava també a fora amb tots els inconvenients de la pluja. Aquell any el nombre d’escolaritzats va arribar a 107 nens i nenes.

ANY

2002

Es va construir un MÒDUL DE LAVABOS, es va adquirir un generador d’electricitat i ES VAN COMENÇAR ELS FONAMENTS DE L’EDIFICI PRINCIPAL DE L’ESCOLA. Ja teníem 125 nens i nenes escolaritzats.El novembre d’aquest any es fa la inauguració de L’ESCOLA.Per fí ho havíem aconseguit !!!Gràcies a la confiança i als donatius dels socis – col·laboradors i l’ajut gratuït i importantíssim dels voluntaris això va poder-se fer possible.D’aquesta manera vam aconseguir una escola plenament reconeguda pel govern de Tamil Nadu. Aquell any vam arribar a 154 nens i nenes escolaritzats.

ANY

2004

S’aconsegueix recaptar diners per la compra d’UNA FURGONETA PER TRANSPORTAR ELS NENS I NENES DE L’ESCOLA i es construeix UN ALTRA POU PER A L’ESCOLA.

ANY

2005

Comencem a dirigir els nostres esforços cap a una escola d’oficis que donés continuïtat al projecte educatiu. Aleshores es COMENÇA LA CONSTRUCCIÓ D’UN EDIFICI ADDICIONAL DESTINAT A L’ENSENYAMENT D’OFICIS.

ANY

2006

Continuem amb la construcció de l’edifici addicional, però ja ES COMENCEN A IMPARTIR LES MATÈRIES D’INFORMÀTICA I COSTURA donant un valor afegit a l’ensenyament que estaven rebent els nens i nenes que s’estaven escolaritzant en aquesta escola. Es compren ordinadors i màquines de cosir.

ANY

2007

L’any 2007 s’afegeix també les matèries del CONREU i LA FUSTERIA a les matèries que s’ensenyen.L’any 2008 es va CONSTRUIR UN MUR al voltant de l’escola per delimitar la zona.

ANY

2008

L’any 2008 es va construir un mur al voltant de l’escola per delimitar la zona. Es fan posar ventiladors al sostre. Es van comprar pupitres i llibres.

ANY

2009

Es varen comprar 10 ordinadors, es va aconseguir l’accés a Internet via mòbil, es va construir es va construir la pista de  Basket amb les aportacions del Col·legi Sant Marc i es va aportar material esportiu. La companyia Pallassa va actuar a l’Escola.

ANY

2010

L’any 2010 es va construir un altre mòdul de lavabos i es van millorar les canalitzacions d’aigua.

ANY

2011

Es va realitzar el taller de costura amb l’aportació de materials per part del voluntaris. Aquest any van anar més voluntaris i es van fer cursos de música, primers auxilis i de reciclatge. També es va fer la primera campanya de primers microcrèdits..

ANY

2012

L’Oliver, el fill de Father John, va fer ser aquí fent una estada a l’Escola Sant Marc intercanviant experiències i agafant idees al Col·legi Sant Marc i va poder assistir al Sopar Anual d’Ajutsi. Els alumnes i professors del Col·legi Sant Marc van realitzar múltiples activitats i amb el que es va recollir es va poder construir  un cobert per a Menjador i altres activitats  i comprar material informàtic . Voluntaris van anar al projecte i van fer la renovació de l’aula informàtica de l’Escola. Aquest any es va fer la segona campanya de Microcrèdits.

ANY

2013

L’any 2013 es va poder  normalitzar el Taller de Costura i donar un certificat oficial homologat. Es va fer la canalització de la bomba d’aigua.

ANY

2014

L’any 2014, voluntàries van aportar la seva experiència al Taller de Costura durant la seva estada.

ANY

2015

Vam rebre una donació d’estotjos de colors per a cadascun dels alumnes per la empresa d’un simpatitzant  que van enviar directament a l’Escola. Més voluntaris van anar a l’Escola.

ANY

2016

Al mes d’agost els amics d’ARTIST LOVE van ser a l’Escola realitzant activitats artístiques amb els alumnes amb. Van realitzar un treball on van pintar els murs de l’escola i fan enregistrar un vídeo de tota l’activitat. Es va celebrar el Concert de 9SON  grup de rock català que van actuar amb múltiples artistes invitats a la Sala Luz de Gas del mes de setembre a benefici d’Ajutsi.

ANY

2017

Es va reconstruir el pou de l’Escola. Amb una aportació de voluntaris es va comprar una vaca per l’escola.

ANY

2018

La Mónica Parejo de SOS3 en la seva visita va realitzar un vídeo sobre la situació de la dona a l’Índia. El municipi de Gengapuram  ens va instal·lar un purificador d’aigua per a l’Escola. Renovem una part del mobiliari. Essent el 20 aniversari de l’Escola es van fer celebracions especials, amb un Musical al Caixa Fòrum a mes  a mes del Concert anual.

ANY

2019

Es el vintè aniversari del primer curs de l’Escola. Es van reparar la teulada del primer edifici. Es va iniciar el programa de les Bicicletes per als alumnes que comencen el darrer curs. El voluntari Marc Galver  va realitzar un documental de l’Escola que s’ha anat projectant en diferents d’Actes d’AjutSI. Es va realitzar la revisió mèdica dels alumnes.

ANY

2020

L’any 2020 s’ha reparat el sostre i pintat el segon edifici. S’ha ajudat amb motiu de la pandèmia a les famílies mes necessitades de Gengapuram i altres pobles.

L'experiència importa

El Pare John durant tots aquests anys va saber envoltar-se d’un bon equip de treball amb un gran compromís cap aquest projecte. El seu fill, Oliver Jabanandan, continúa supervisant l’escola, amb Mr.Swamickam com a director i Mr. Armstrong com a gerent. Tots porten més de 20 anys al món de l’educació a Índia.La nostra prioritat màxima és l’escolarització, ja que pensem que l’educació és el primer pas pel desenvolupament.El nostre lema és : “A POC A POC PERÒ SENSE PAUSA”. Això és el que hem anat fent fins ara.

Cal seguir treballant per mantenir viva aquesta realitat i també per poder ajudar cada cop a més nois i noies a que entrin en el camí de l’educació. Any rere any anem tirant endavant.És important sentir que cada dia tenim l’oportunitat d’influir de manera positiva en les vides d’altres persones que no tenen la mateixa sort que nosaltres.

Per fer canviar el món hem de començar a canviar-nos a nosaltres mateixos.Volem deixar constància escrita de l’agraïment sincer de la gent de Gengapuram cap als socis-col·laboradors, donants particulars i als voluntaris que fan possible actualment que el projecte continuï, essent coneixedors de la situació de crisi que estem patint aquí actualment i sabent que els donatius en aquestes circumstàncies són molt més valuosos.

L'entorn

L’escola es troba al camp, en un medi agrícola tradicional. Gengapuram pertany al Taluk de Melmalayanur i el districte de Villupuram. La ciutat més propera és Gingee i la ciutat més gran de referencia és Tiruvannamalai situada a 50 km de l’escola.

Els nostres col·laboradors

Com puc ajudar?

Aqui pots fer la teva col·laboració amb AjutSI ja sigui fent-te Soci aportant la quantitat que tu vulguis o fer un donatiu solidari puntual via Paypal o Transferèencia Bancaria ( més endavant també per Bizum i Codi de barres) o per als objectes donats pels artistes com a col·laboració solidària que pots trobar al Racó de l’artista. AJUTSI/Associació per a l'Ajut al Sud de l'Índia és una associació declarada d’utilitat publica i segons la Llei 49/2002 els vostres donatius podran ser deduïts a la vostra declaració de la renda.

Fes-te soci!

Per al manteniment regular de l’Escola Parameswar necessitem socis. Els Socis d’AjutSI són l’essència del Projecte. La quantitat a aportar es de lliure elecció. Sense aquesta aportació regular l’Escola no es podria mantenir.

El manteniment mensual d’un alumne a l’Escola Parameswar és de 25€

Donatiu solidari

També pots cal·laborar amb el nostre projecte fent una transferència al compte d’AjutSI o bé a través de PayPal. Properament també serà possible fer donacions per Bizum o QR. Moltes gràcies!

Que podem fer amb els vostres donatius

1 uniforme: 12€
1 bicicleta: 50€
1 pack higiènic de noia: 5€
1 sac d’arros de 25kg: 15€
1 sac de farina de 20 Kg: 12€

Transferència

Col·labora amb el nostre projecte fent una transferència amb l’import que tu vulguis.*

ES62 2100 0953 9102 0006 4560

PayPal

Fes un donatiu de l’import que tu vulguis, a través de PayPal o targeta de crèdit o dèbit.*

* Si fas un donatiu solidari envia’ns un correu a ajutsi@ajutsi.org indicant el teu nom complert, NIF i codi postal. Moltes gràcies per col·laborar!

El racó de l’artista

Col·labora adquirint art

La intenció del Racó de l’Artista es fer present realitzacions d’artistes que han cedit les seves obres a AjutSI. En algunes obres significatives, el donatiu solidari suggerit correspon a la valoració de l’obra feta per l’artista mateix segons la seva cotització. En els altres el donatiu es de lliure elecció.

Decorant punts de llibre

Pintura de
Jaume Carbonell

55 x 46 cm.

www.jaumecarbonell.com

Donatiu suggerit: 600€

ES62 2100 0953 9102 0006 4560

Pintura de
Francesc Florit Nit

53,50 x 71 cm.

www.floritnin.com

Donatiu suggerit: 500€

ES62 2100 0953 9102 0006 4560

Mutual Respect

Hal & Xavi

Els alumnes de l’Escola van dibuixar un mandala i el van titular: “Mutual Respect” El Hal i el Xavi van voler titular així el seu primer CD, dedicar-lo als nois i noies del’Escola I fer-los-en donatiu.

Donatiu suggerit: 10€

ES62 2100 0953 9102 0006 4560

* Si fas un donatiu solidari envia’ns un correu a ajutsi@ajutsi.org indicant el teu nom complert, NIF i adreça postal. Moltes gràcies per col·laborar!