Nosaltres

Search our Site

AJUTSI - Associació per a l’Ajut al Sud de l’Índia va ser creada l’any 1998 com una Associació d’Ajut Directe per a impulsar i recolzar projectes de desenvolupament al Sud de l’Índia en cooperació amb ONG’s d’allà. El seu objectiu sempre ha estat col·laborar activament en la millora de les condicions de vida de les famílies sense mitjans del Sud de l’Índia. A les zones rurals són moltes les famílies que per sobreviure han de treballar tots els membres inclosos els més petits i la major part de la població és analfabeta. Molts d’aquests nens i nenes viuen en condicions deplorables, nens/nenes sense escolaritzar, etc. AJUTSI va tenir coneixement de l’existència d’una Ong anomenada AMS – Adaikalapuram Missionary Society, iniciada per un missioner Indi Cristià, el pare John I. Paul, el qual portava més de 45 anys dedicant-se al servei dels més pobres dels districtes de Tiruvannamalai i Gingee, a l’Estat de Tamil Nadu, al Sud de l’Índia, lluitant per a donar oportunitats als més petits amb el suport de petites associacions com la nostra. L'Escola Parameswar L’escola va començar a funcionar des d’un inici de manera provisional pràcticament a la intempèrie fins aconseguir els permisos per a la seva construcció. L’any 1998 es varen rehabilitar uns edificis antics per acondicionar-los com a centre educatiu, i així es com VA COMENÇAR A FUNCIONAR EL PRIMER CURS DE SECUNDÀRIA DE L’ESCOLA PARAMESWAR amb 25 nens i nenes. L’any 1999 es va poder construir UN POU PER ABASTIR L’ESCOLA D’AIGUA POTABLE. Vam poder escolaritzar aquell any 50 nens i nenes. El pare John ens va encoratjar a participar en el projecte educatiu i poder dotar a la població de Gengapuram i rodalies d’una escola d’ensenyament secundari.

 

L'ESCOLA PARAMESWAR

                                             ESTUDIANDO 1         ESTUDIANDO 2

L’escola va començar a funcionar des d’un inici de manera provisional pràcticament a la intempèrie fins aconseguir els permisos per a la seva construcció. L’any 1998 es varen rehabilitar uns edificis antics per acondicionar-los com a centre educatiu, i així es com VA COMENÇAR A FUNCIONAR EL PRIMER CURS DE SECUNDÀRIA DE L’ESCOLA PARAMESWAR amb 25 nens i nenes. L’any 1999 es va poder construir UN POU PER ABASTIR L’ESCOLA D’AIGUA POTABLE. Vam poder escolaritzar aquell any 50 nens i nenes. 

 

...PARTIR DEL NO RES

L’any 2000 va construir-se un MÒDUL DE TRES CLASSES , gràcies a aquest petit edifici es va aconseguir que tots els nens i nenes poguessin donar les classes sota cobert. Aquell any vam poder escolaritzar 76 nens i nenes. L’any 2001 es va construir un petit edifici per a CUINA I MENJADOR. Fins a la data els nens i nenes menjaven a l’exterior o a la mateixa aula i es cuinava també a fora amb tots els inconvenients de la pluja. Aquell any el nombre d’escolaritzats va arribar a 107 nens i nenes. L’any 2002 es va construir un MÒDUL DE LAVABOS, es va adquirir un generador d’electricitat i ES VAN COMENÇAR ELS FONAMENTS DE  L’EDIFICI PRINCIPAL DE L’ESCOLA. Ja teníem 125 nens i nenes escolaritzats.

El novembre d’aquest any es fa la inauguració de L’ESCOLA.

Per fí ho havíem aconseguit !!!

Gràcies a la confiança i als donatius dels socis – col·laboradors i l’ajut gratuït i importantíssim dels voluntaris això va poder-se fer possible.

D’aquesta manera vam aconseguir  una escola plenament reconeguda pel govern de Tamil Nadu. Aquell any vam arribar a 154 nens i nenes escolaritzats.

L’any 2004 s’aconsegueix recaptar diners per la compra d’UNA FURGONETA PER TRANSPORTAR ELS NENS I NENES DE L’ESCOLA i es construeix UN ALTRA POU PER A L’ESCOLA.

L’any 2005 comencem a dirigir els nostres esforços cap a una escola d’oficis que donés continuïtat al projecte educatiu. Aleshores es COMENÇA LA CONSTRUCCIÓ D’UN EDIFICI ADDICIONAL DESTINAT A L’ENSENYAMENT D’OFICIS.

L’any 2006 continuem amb la construcció de l’edifici addicional, però ja ES COMENCEN A IMPARTIR LES MATÈRIES D’INFORMÀTICA I COSTURA donant un valor afegit a l’ensenyament que estaven rebent els nens i nenes que s’estaven escolaritzant en aquesta escola. Es compren ordinadors i màquines de cosir.

L’any 2007 s’afegeix també les matèries del  CONREU i LA FUSTERIA a les matèries que s’ensenyen.

L’any 2008 es va CONSTRUIR UN MUR  al voltant de l’escola per delimitar la zona.

L’any 2009 es varen comprar 10 ordinadors, es va aconseguir l’accés a Internet via mòbil, ES VA CONSTRUIR UNA PISTA DE BÀSKET I SE’LS HI VA PROCURAR MATERIAL ESPORTIU.

L’any 2010 es va construir un altre MÒDUL DE LAVABOS I ES VAN MILLORAR LES CANALITZACIONS D’AIGUA DE L’ESCOLA.

Fins a 2017 s'han fet diverses tasques de millora i manteniment i reconstrucció.

 parameswar2016

 

 

 

L'EXPERIÈNCIA IMPORTA

El Pare John durant tots aquests anys va saber envoltar-se d’un bon equip de treball amb un gran compromís cap aquest projecte. El seu fill, Oliver Jabanandan, continúa supervisant l'escola, amb Mr.Swamickam com a director i Mr. Armstrong com a gerent. Tots porten més de 20 anys al món de l'educació a Índia.

La nostra prioritat màxima és l’escolarització, ja que pensem que l’educació és el primer pas pel desenvolupament.

El nostre lema és : “A POC A POC PERÒ SENSE PAUSA”.

Això és el que hem anat fent fins ara.

Cal seguir treballant per mantenir viva aquesta realitat i també per poder ajudar cada cop a més nois i noies a que entrin en el camí de l’educació.

Any rere any anem tirant endavant.

És important sentir que cada dia tenim l’oportunitat d’influir de manera positiva en les vides d’altres persones que no tenen la mateixa sort que nosaltres.

Per fer canviar el món hem de començar a canviar-nos a nosaltres mateixos.

Volem deixar constància escrita de l’agraïment sincer de la gent de Gengapuram cap als socis-col·laboradors, donants particulars i als voluntaris que fan possible actualment que el projecte continuï, essent coneixedors de la situació de crisi que estem patint aquí actualment i sabent que els donatius en aquestes circumstàncies són molt més valuosos.